utorok 29. júla 2014

The Last- Ako sa voláš, zlatíčko? (Prolog)



Moje nohy sa hýbali stále v rovnakom smere, akoby boli presne nastavené čo majú robiť. Chladný londýnsky vzduch mi narážal do líc, ktoré sa sfarbili do červena vďaka tomu. Ulicu osvetľovali vysoké lampi, ktoré sem-tam preblikli nad starobou žiaroviek. Chodník bol pokrytý vodou z predošlého dňa, keď celý deň pršalo, dážď búchal o zem v pravidelných intervaloch, tiekol zvisle dolu oknami kde tvoril dlhé cestičky.
Priťiahla som si kabát bližšie k telu, aby som zaručila istú teplotu môjmu telu. Kabát sa nalepil na moje telo. Sálalo z neho teplo, čomu som bola vďačná. Šla som po hlavnej ceste, ktorú lemovali tmavé uličky, kde sa človek bal vojsť cez deň nie to ešte v noci. Každú noc som odtiaľ mohla počuť výkriky, prosenia, výstreli, keď som odchádzala z práce. Len z pomyslenia, že by som tam mala stráviť minutu sa na mojom tele tvorili zimomriavky. Keď som sa dozvedela, že Lauren skončila v nemocnici, po tom čo si chcela skrátiť cestu, preto si vybrala jednu z týchto nebezpečných uliciek, mdliem. Vidieť ju ležať na nemocničnej posteli, obitú, dorezanú a neviditeľne znásilnenú, mám chuť tomu človeku čo to spravil urobiť to isté ale na konci ho zabiť. Povedala mi všetko. Ako bola kúsok od smrti keď jej jeden z piatich držal zbraň medzi očami, predtým ako ju znásilnil, kým ostatný tam za ním stáli a pozerali ako jej ubližuje. Jediné čo mi nepovedala, ako vyzerali, ani jeden z nich. Neviem kto to bol a prečo to urobil. A vec ktorú viem tiež je, že ublížili jedinej osobe, ktorá sa nachádza v mojom živote a je tak dôležitá ako nikto iný. Možno sú ľudia okolo mňa milý, ale sestra je sestra.
Očami som behala okolo seba aby som mala istotu, že mi nič nehrozí. S jeden moment som myslela, že niekto za mnou ide a sleduje ma. Keď som sa tam pozrela znovu, nič som nevidela. Môj pohľad skončil v jednej z uličiek. V strede uličky stála osoba. Vôkol nej sa točila para, ktorá sa dostávala von z dier na kanáli. Mesiac osvedľoval jeho chrbát, keď sa týčil uprostred noci na oblohe. Mohla som vidieť len čiernu postavu, ktorá náhle zdvihla pohľad. Smaragdové oči sa vpíjali do mojich. Svetlo v uličke zablikalo, mohla som vidieť hnedé kučeri, ktoré mu kryli čelo. Na jeho tvári sa pohrával úšklabok. Neuvedomila som si, že moje nohy sa pod náporom strachu zastavili. Jedna ruka sa vynorila z vrecka jeho čiernych skinny džínsov. Zdvihla sa do pravého uhla a prsty naznačovali, aby som vošla do uličky a smerovala k nemu. Ani som sa nepohla. Nemohla som odlepiť nohy od zeme, ani som to nechcela. Nechcem aby môj život skončil v tejto uličke. Nie dnes, nie teraz, vôbec.
Sklonil hlavu, kučery sa mu hojdali vo vzduchu pod náporom vetra, ktorý nechcel opustiť dnešné nočné počasie v Londýne ako každú noc. Oči znovu uprel na mňa, však jeho obočie sa na sekundu zdvihlo a hneď kleslo, pri opätovnom naznačení chôdze k nemu. Znovu som sa nepohla. Dúfala som, že moje nohy sa prinútia pohnút, rozbehnúť, urobiť čokolvek len aby som bola v bezpečí môjho bytu. Nevedela som čo po mne chce, vedela som len, že aj nechcem utrpeť traumu a možno zranenia, musím sa odťialto dostať preč, ale čo keď moje nohy sa nemajú k pohybu.  Dlhé prsty sa náhle omotali okolo mojich ramien. Silno mi zovrelo ramená, že zo mňa vyšiel krátky bolestný výkrik. Moje telo zakrila pred možným osvetlením z ulice vysoká postava, ktorá jednoznačne patrila mužovi. Jeho silné ruky sa pohli smerom do uličky spolu s mojimi ramenami. Ramená začali prevahovať moje telo, čo ma prinútilo spraviť krok do temnej uličky. Ruky neznámeho ma znova tlačili hlbšie do uličky. Moje nohy začali spolupracovať a kráčali hlbšie a hlbšie po ceste na miesto, kde sa mi dnes stane niečo zlé. Kráčala som v pravidelnom intervale a snažila sa výhýbať všetkým dieram, ktoré boli naplnené vodou a nachádzali sa tu. Zdvihla som pohľad keď som prudko zastavila nad trhnutím rúk čo ma zvierali. Zovretie zmyzlo, no bola som si istá, že už zajtra sa budú na mojich ramenách nadzádzať modriny z tolkej sili. Znovu som mohla vidieť smaragrové oči, ktoré sa vpíjali do mojich hnedých. Ruky sa mi premiestnili na miesto zovretia, kde som sa začala trieť aby som zmiernila bolesť. Hnedé vlasy mi padali do tváre a zakrývali výhľad. Muž so smaragdom vloženým do očí si to všimol. Ruka sa znova vydrala von z jeho džínsov, keď ju zdvihol na úroveň mojej tváre. Približoval sa ňou k mojej tvári. Zavrela som oči a čakala kým príde bolesť, no neprichádzala. Namiesto toho som cítila moje vlasy sa hýbať poď niečim tlakom. Znovu som otvorila oči. Jeho oči uprene sledovali každý pohyb jeho ruky, ktorá zvierala prameň mojich vlasov a snažila sa ho zastrčiť za moje ucho, ktoré bolo obsiate piatimi zlatými a striebornými náušnicami. V mojom tele sa nazbieralo dostatok sili a odvahy, aby som mu vzdorovala. Ruka z môjho ramena vystrelila k jeho ruke pri mojom uchu. Narazila do jeho. Ostala mu v polohe kde sa zastavila, vyzeralo akoby sa chystal ma udieť.
"Nechaj ma!" povedala som tým najnahnevanejším tónom aký som mohla v tomto momente povedať, však stále z neho bol počuť strach. Muž sa nad mojou reakciou na jeho milé gesto, pre ňho, zasmial a vrátil pohľad ku mne. Jeho oči naberali čiernz odtieň až úplne stmavli. Zlakla som sa, to poprieť v tomto momente nemôžem. Jeho veľká ruka sa dostala ku zátilku nad mojim chrbátom. Náhle som bola hodená do steny jednej z budov ktorá tvorila túto uličku, v ktorej sa bojím byť. Hlava prudko narazila do steny. Zatočila sa mi hlava a moje telo smerovalo k zemi. Zem bola mokrá a špinavá. Dotzkom mojich rúk o zem, aby som zabránila celému dopadu na zem, moje ruky dopadli na sklo. Nohy sa mi podlomili z opätkov a tiež sa rútili do skla. Jednu z rúk som zdvihla, aby som skontrolovala hlavu. Prešla som po bolavom mieste a snažila sa rozoznať farbu na mojich prstoch. Nevedela som či to bola voda, špina alebo krv. Mesiac mi poskytol dostatok svetla na prsty ktoré boli pokrýté červenou tekutinou. Zalapala som po dychu pri pohlade na moju krv. Pozrela som sa cez ruku na cem, kde príve zastali hnede semišové topánky. Boli elegantné a určite drahé.
Pocítila som tlak na ramene, na rovnakom mieste ako predtým. Muž ma ťahal preč zo zeme. Keď som stála pevne na mojich topánkach bola som pritlačené na chladnú stenu, o ktorú som predtým narazila. I keď som mala na sebe tie najvyššie topánky s opätkom aké vlastním, stále som bola od neho nižšia, nie o veľa. Ak by som bola bez nich siahala by som mu po hruď, maximálne po ramená. Jeho telo bolo pritlačené na moje, kým so strachom v očiach som sledovala zbraň v jeho pravej ruke. Sledoval ju, otáčal s ňou.
"Prosím nie." hlas sa mi pri slove 'nie' zlomil a pery sa formovali pri každom písmenku no žiaden hlas nevychádzal. Zbraň sa dotkla mojej klúčnej kosti, kde zanechávala studený pocit. Prudko som zavrela oči, aby slzy nepadali. Podarilo sa im utiecť z môjho provizorného väzenia a utekali dolu lícami. Mohla som cítiť ako jedna slza dopadla z mojej brady na jeho zbraň.
"Ako sa voláš, zlatíčko." Jeho chraplavý hlas sa rozliehal po uličke. Bol hrubý a autoritatývny, no stále posmešný. Na jeho tvári sa znovu pohrával úšklabok. Stále sledoval ako sa jeho zbraň pohybuje po mojich ramenách a krku. Vrátil mi pohľad, spýtavý pohľad, ktorý súrne potreboval vedieť moje meno.
"N-N-Norah" pošepkala som, že ma nemohol počuť. No dúfala som, že počul. Bojím sa povedať čo i len písmeno v jeho prítomnosti aby som nepovedala niečo zle a nedostala guľku do hlavy. Odstúpil odomňa, no len na sekundu, aby mohol schovať zbraň za opasok jeho džínsov. Prudko narazil telom na moje, čo ma donútilo vydať zo seba ukrutný ston, čo svečil, že to bolelo.
"Prosím? Nepočul som!" Hovoril s výsmechom do mojej tváre, kým jeho ruka rozopínala môj kabát ešte viac ako bol až nakoniec nebol ani jeden gombík prestrčený cez dieru na druhej strane kabátu. Počul moje meno, len chcel aby som ho znovu povedala a on mohol počuť môj zastrašený tón hlasu. Mohol počuť ako sa ho bojím, presne to chcel. Chcel počuť akú má nado mnou moc. Dokázal ma zastrašiť a ja som sa nechala. Musím byť silná a ukázať, že sa nebojím, aj keď to tak nie je.
"Norah." povedala som dôrazne. Jeho pohľad sa stretol s mojim. Mohla som vidieť prekvapenie. Znovu sa chcel dotknúť mojich vlasov a zastrčiť ich za ucho, no moja hlava sa pohla a jasne mu dala najavo, že nechcem. Odtlačil sa od môjho uboleného tela a otočil sa chrbtom. Teraz som spozorovala štyroch ďalších čo sa pred mnou týčili výškou. Neznámi sa ku mne znovu otočil s rukou cez jeho ústa. Druhú mal opretú a svoj bok.
"Ty nebudeš ako ostatné. Vždy sa boja. Každá sa bojí, okrem teba. Teraz sa cítim zle. Človek ako ja si nevydobil autoritu u dievčaťa. Vieš kto som? Vieš kde sa nachádzaš? Kde kráčaš?" Prechádzal pár krokov a potom sa otočil a takto na každú stranu. Keby vedel ako sa ho bojím, smial by sa. Smial by sa, že som ako tie ostatné a ja nimi byť nechcem. Po dlhom premýšlaní či odpovedať slovne alebo kývnutím som sa rozhodla pre kývnutie. Hlava sa jemne potriasla nad zápornou odpoveďou, ktorú som mu dala.
"Som človek, ktorého by si sa mala báť, človek ktorý ti dokáže spôsobiť slasť ale aj bolesť. Nachádzaš sa na mieste, ktoré je to najnebezpečnejšie, aj keď to cez deň tak nevyzerá. Kráčaš po ceste, ktorá partí mne, ktorú som si vybojoval, o ktorej rozhodujem len ja!" Kričal po mne slová, ktoré sa chŕlili z jeho hrdla, bez prestávky na nádych. Len hovoril. Zhíkla som strachom keď hlaveň jeho pištole bola nasmerovaná na moje čelo. Pevne ju držal v rukách. Ukazovák mal pod náporom jeho hnevu nutkanie zmačknúť spúšť a zabiť ma. Jeho dych bol nepravidelný. Hruď sa mu zdvíhala v nepravidelných časových rozpätiach. Jeho dych bol natoľko studený, že keď dýchal nosom bol viditeľný. Rovnako ako ten môj a ostatných štyroch, ktorý za ním stáli. Jeden z nich mu položil ruku na rameno ruky ktorá mierila zbraňou na mňa."Mohol by som ťa zabiť, hneď teraz" hovoril to pomály kým sťahoval ruku pozdĺž jeho tela a schovával zbraň za opasok. Trochu som sa uvolnila keď mi nešlo tak silne o život ako pred chvílou keď som si už myslela ako budem v duchu ďakovať všetkým čo som poznala a budem sa modliť aby to bolo rýchle.  Mala som zatvorené oči, pevne, aby som dokázala ukludniť sema aj môj dych.
"Ešte sa vidíme, zlatíčko." Otvorila som oči keď som videla ako čaká kým si od neho vezmem moju kabelku, ktorú pevne zvieral medzi prstami. Siahla som po nej a keď som ju držala, rýchlo som ju stiahla k mojej hrudi. Zasmial sa nad mojim gestom. Iba som videla ako odchádza hlbšie do temnej uličky spolu s jeho kumpánmi. Z tochto sa bude ťažké dostať preč bez bolesti.


Ahoj, tak dávam prolog a ako som sa už predtým rozhodla pri 'I need your love' o podmienky novej časti tak to bude aj tu ;) A keď sa nesplnia podmienky tak príbeh buď prestanem písať alebo pridám ďalšiu časť až vtedy keď sa splnia, takže je to plne na vás. ;)
3 hodnotenia a 1 komentár (minimálne.)

-Minime 





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára