nedeľa 29. júna 2014

Stranglehold /Prolog/ #Kiley

                                                                                    PROLOG
                                           Ahojte,takže konečne som sa dokopala k tomu,aby som vám pridala prolog.                                                Dúfam,že sa vám bude páčiť a vyjadríte sa k príbehu. :)
                                           Prvá časť by mala byť čo najskôr,mám ich dopredu napísané,takže stačí                                                      napísať komentár a podobne. :) xxx
                                                                        HYLI 
                                                                                   #Kiley

                                         
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Odmalička bola vychovávaná inak ako ostatné deti. Všetci jej rovesníci sa hrali na ihrisku, naháňačku,skákali škôlku alebo piekli koláčiky v pieskovisku. Avšak, ona celé dni trávila všetky rovnako,vždy ten istý stereotyp. Od rána do obeda škola,úlohy a neskôr tréning. Nie,nechodila na tanec alebo na nejaké povrchné mažoretky či iný šport.
 Časť svojho života prakticky strávila zavretá s otcom v telocvični pod ich domom,kde trénovala.Trénovala samú seba,aby bola lepšia ako iní. Aby bola tá,ktorá jedného dňa bude niekto. Vypracované telo,myseľ,všetko čo potrebovala na prežitie. Pokojne by mohla ísť do armády,aj v 10 rokoch by na tom bola lepšie ako niektorí vojaci.
Zdokonaľovala  sa vo veciach,ktoré ostatní berú úplne inak. Jej sluch,čuch,hmat boli stále lepšie a lepšie, všetky jej zmysli sa stali neodlúčiteľnou súčasťou nečakanej budúcnosti. Teda tak  to vravieval otec. Vždy jemne pokývala hlavou na znak súhlasu, usmiala sa,no aj tak dovtedy nechápala zmysel vety:
,,To, čo sa teraz naučíš ti pomôže prežiť , nech už budeš kdekoľvek,  s kýmkoľvek a budeš musieť spraviť čokoľvek.“
Rozumieť tomu začala až v ten osudný deň,keď prišli. Na ten deň spomína každé ráno, keď sa zobudí do vždy iného počasia,pretože každý týždeň je v inom podnebnom pásme. A taktiež každý večer,keď zapáva , aby si pripomenula prečo žije tak,ako žije a prečo vlastne toto všetko trpí...pretože ten deň jej zmenil  život a prevrátil ho naruby. V ten deň už nebola ockovo dievčatko,ako sľuboval,ale stala  sa jeho obchodom.
Deň predtým, ako sa to stalo,jej  povedal,aby  si zbalila veci,vraj že sa ide na výlet. Zabudol však spomenúť,že bude jednosmerný a hlavne,že na výlet akosi pôjde len ona,bez neho.

S jedným kufrom ju posadil do auta k neznámym,drsným a predovšetkým nie práve najčestnejším chlapom,aby ju vzali na ten ‘nevinný‘  výlet do neznáma. Poslednýkrát sa na ňu usmial,aj keď to nebol úsmev,ktorý vždy mal. Tento bol falošný a škodoradostný,ako keby sa jej chcel vysmievať,doslova bola vidieť tá nenávisť v jeho očiach.

 Keď zastavili pred obrovským, no snáď väčším a omnoho stráženejším sídlom ako je samotný Versailles, pochopila o čo sa tu jedná. Aspoň jednu tretinu z toho.

Pochopila,že všetko čo doteraz mala skončilo,že to bolo jedno veľké klamstvo. Pochopila,že viac sa odtiaľto nedostane,aspoň nie taká ako teraz prišla. Pochopila,že bola len jeho majetkom,ktorého sa práve zbavil ako väzeň,ktorému dali dole putá a oslobodili ho za spáchaný čin. Pochopila aj ten posledný nepriateľský úsmev od jej otca,ak ho má ešte tak vôbec nazývať.

Možno by mu mohla vymyslieť nejaké lepšie meno,pretože to svoje jej aj tak nikdy nepovedal. A ak áno, určite bolo falošné tak,ako on. Tým sa však vtedy odmietala zaoberať a radšej sa sústredila na veľkú kovovú bránu, pred ktorou v ten moment stála.

Nevedela čo ju čaká,teda  určite nič dobré,a preto zdvihla hlavu hore,narovnala sa a sebavedomo vykročila k bráne,ktorá sa začala pomaly otvárať vďaka systému,ktorý tu bol zabudovaný.
Ten muž,s ktorým dovtedy žila ju naučil naozaj veľa dobrých vecí,ktoré si myslel,že ich nikdy nebude vedieť využiť,a preto jej vravieval spôsoby a učil ju veci,ktoré by jednoducho desaťročné decko zvládnuť nemohlo.
Bola však inteligentnejšia ako si myslel a kvôli tomu aj presne vedela ako sa má ku komu správať, a hlavne za akých okolností.
V tom momente ako prešla cez tú chlapmi obkolesenú bránu, začala nový život,ktorý nepriniesol nič dobré, teda aspoň to, čo ostatní považujú za dobré. Tam totiž slovo dobré znamenalo iba pár vecí- sex, intrigy,peniaze a moc.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára